Πως αντιμετωπίζονται οι μύκητες ποδιών – νυχιών με φυσικό τρόπο; Όλοι οι παρακάτω μέθοδοι βοηθάνε στην μείωση τους αλλά πρέπει πάντα να επισκεπτόμαστε τον γιατρό μας για κάθε είδους μυκητίαση που μπορεί να μας συμβεί.

1. Χλιαρό νερό με λεμόνι

Νερό με λεμόνι

Το λεμόνι έχει αντιβακτηριδιακή δράση, αρκούν μόνο λίγες σταγόνες στην περιοχή ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών και πάνω στα νύχια για να αναλάβει δράση. Εμποδίζει την εξάπλωση των μικροβίων και απολυμάνει την περιοχή. (αν έχουμε κόψιμο στο δέρμα ή πληγή καλό είναι να αποφευχθεί αυτή η λύση).

2. Έλαιο Τεϊόδεντρου

Θεραπεύει από μυκητιάσεις των νυχιών αλλά και από δερματικές μολύνσεις, χάρη στις αντιμυκητιασικές και αντισηπτικές του ιδιότητες. Το Έλαιο Τεϊόδεντρου μπορεί να αντιμετωπίσει το γνωστό πρόβλημα ”πόδι του αθλητή” το οποίο αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι αθλούμενοι όταν ιδρώνουν.

3. Μηλόξυδο

Το μηλόξυδο είναι ένα από τα δυνατότερα φυσικά αντιβακτηριδιακά που μας χάρισε η φύση για το δέρμα και όχι μόνο. Παραδοσιακά, χρησιμοποιείται ως θεραπευτικό μέσο για δερματικές παθήσεις, κονδυλώματα, ηλιακά εγκαύματα, έρπη, μύκητες ποδιών κ.α. Αν δεν έχουμε μηλόξυδο μπορεί να μπει στη περιοχή λευκό ξύδι.

4. Έλαιο καρύδας

Τα λιπαρά οξέα καταστρέφουν την μεμβράνη του μύκητα χτυπώντας πρώτα το στρώμα λιπιδίων από τα οποία αποτελείται. Με μία μικρή επάλειψη στη περιοχή των νυχιών και των δακτύλων θα δούμε τη σταδιακή μείωση των μυκήτων στα πόδια.

5. Μαγειρική σόδα

Οι αντιμυκητιακές και αλκαλοποιητικές της ιδιότητες είναι ευρέως γνωστές σε όλους μας. Καθαρίζει και απολυμαίνει το δέρμα και τα νύχια. Συνιστάται κατά της ονυχομυκητίασης αλλά από μόνη της δεν μπορεί να την θεραπεύσει πλήρως, πρέπει να συνδυαστεί και με άλλα έλαια.

6. Έλαιο Τσαγιού

Το έλαιο τσαγιού θα βοηθήσει και αυτό στο να παγώσει την αύξηση των μυκήτων και προσωρινά να τους εξαλείψει. Υπάρχει όμως μεγάλη πιθανότητα να επανεμφανιστούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

7. Έλαιο Ρίγανης

ρίγανη

Μία ακόμα φυσική θεραπεία για τους μύκητες ποδιών, βοηθάει σημαντικά κατά της ονυχομυκητίασης αλλά θα πάρει χρόνο για να τους εξαφανίσει τελείως. Το έλαιο ρίγανης έχει αντισηπτικές, αντιβακτηριακές, αντιπαρασιτικές, αντιικές, αντιμυκητιασικές και αναλγητικές ιδιότητες.

Μην ξεχάσετε να μπείτε στο FORUM ΥΓΕΙΑΣ για να συζητήσετε με τα μέλη μας!