Τι συμπτώματα έχει ο κορονοϊός Covid-19, όλη η λίστα αναλυτικά. Δείτε τα παρακάτω.

Πυρετός

Μπορεί να ξεκινήσει χαμηλός πυρετός, ακόμη και με μερικά δέκατα και να αυξηθεί ξαφνικά σε υψηλά επίπεδα! Υπήρξαν επιβεβαιωμένα κρούσματα όπου ο πυρετός αυξανόταν συνήθως τις βραδινές ώρες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να αυξηθεί απότομα και κατά την υπόλοιπη ημέρα.

Βήχας

Ο βήχας είναι συνήθως ξηρός αλλά μπορεί να περιέχει και απόχρεμψη, (ότι αποβάλλεται με το βήχα από τα πνευμόνια, τους βρόγχους). Ο βήχας είναι ένα από τα βασικά συμπτώματα του covid 19.

Απώλεια όσφρησης και γεύσης

Σε πολλές περιπτώσεις έχει καταγραφεί ότι ο κορονοϊός προκαλεί την απώλεια των δύο αυτών βασικών αισθήσεων. Πολλοί άνθρωποι που νόσησαν από τον coronavirus είχαν και αυτό το σύμπτωμα.

Αλλοίωση της φωνής (νέο σύμπτωμα)

Ερευνητική ομάδα του εργαστηριού Lincoln του ΜΙΤ, ανακάλυψε πως ασθενείς με κορονοϊό στα πρώιμα στάδια της νόσου, παρουσίαζαν αλλοιώσεις στη φωνή τους. Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο ΙΕΕΕ Open Journal Medicine and Biology. Οι ερευνητές ισχυρίζονται πως εντόπισαν ανάλογες αλλοιώσεις στη φωνή σε ασυμπτωματικούς ασθενείς με τον Covid 19. Για τα τελικά συμπεράσματα της έρευνας, η ερευνητική ομάδα παρακολούθησε βίντεο με συνεντεύξεις διάσημων προσώπων, πριν και μετά τη νόσο.

Δύσπνοια

Δυσκολία στην αναπνοή, λαχάνιασμα, σφίξιμο στο στήθος.

Διάρροια

Οι διάρροιες (υδαρείς κενώσεις σαν νερό πάνω από 3 φορές την ημέρα) είναι ένα ακόμη σύμπτωμα του covid 19.

Κεφαλαλγία ή και μυαλγία

Πονοκεφάλους ή και πόνους στους μύες του σώματος.

Καταρροή

Αυξημένη έκκριση υγρών και βλεννών από τη μύτη.

Ρίγος και κρυάδες

Ένα ακόμη από τα συμπτώματα του κορονοϊού είναι το ρίγος του σώματος και οι κρυάδες.

Ασυμπτωματικοί ασθενείς του Covid 19

  • Ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον covid 19, δεν παρουσιάζουν κανένα σύμπτωμα, μπορούν όμως να μεταδώσουν τον ιό σε άλλα άτομα.

Διαβάσατε το άρθρο Covid-19 Συμπτώματα, δείτε όλα τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα.