”Είναι μέσα στα πιο γνωστά φυτά που καταπολεμούν ιπτάμενα ενοχλητικά έντομα. Η μέντα για τα κουνούπια είναι ένας εφιάλτης αφού με το άρωμα της τα απωθεί μακρυά από το σπίτι μας!”

Η μέντα εκτός από τις γνωστές της ιδιότητες που όλοι γνωρίζουμε σαν βότανο είναι και ένας εξαιρετικός αντίπαλος των κουνουπιών! Αρκούν μερικά φυτά μέντα σε γλάστρα στον κήπο μας για να διώξουν τις σκνίπες και τα κουνούπια από την αυλή μας.

Η μέντα, το δεντρολίβανο, ο βασιλικός, ο δυόσμος, η λεβάντα, η Λουίζα, ο κατηφές είναι εντομοαπωθητικά φυτά. Τα βρίσκουμε σε αφθονία στην Ελλάδα και μπορούμε να τα καλλιεργήσουμε και σε γλάστρα.

Η μέντα είναι ποώδες αρωματικό φυτό. Χρειάζεται συχνό πότισμα και αντέχει στις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού. Η καλύτερη λύση είναι να φυτευτεί σε γλάστρες για να μην εξαπλωθούν οι ρίζες της. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα.

Μπορούμε να τρίψουμε μερικά φυλλαράκια μέντας στο σώμα μας. Η έντονη και υπέροχη μυρωδιά της θα διώξει τα κουνούπια. Το έλαιο μέντας μπορεί να μπει σε κερί, να το ανάψουμε καταπολεμώντας με φυσικό τρόπο τα κουνούπια. Επίσης, το αιθέριο έλαιο μέντας μπορεί να γίνει φυσικό φάρμακο κατά των κουνουπιών. Το απλώνουμε σε ακάλυπτα σημεία, τα χέρια, τα πόδια, το λαιμό κ.α. παρέχοντας στον εαυτό μας ένα από τα πιο αγνά βότανα της φύσης.