”Σε μία επιστημονική μελέτη που έγινε το 2010, οι ερευνητές κατέληξαν σε ένα σημαντικό συμπέρασμα. Ο δυόσμος είναι 10 φορές πιο αποτελεσματικός, από το βασικό συστατικό των εντομοαπωθητικών (DEET)”

Δυόσμος κουνούπια

Το θαυματουργό φυτό της φύσης καταπολεμά τα κουνούπια με το πλούσιο άρωμα του. Απαλλαγείτε μια για πάντα βάζοντας μερικές γλάστρες δυόσμου στο μπαλκόνι του σπιτιού σας! Το έλαιο του δυόσμου είναι πιο δυνατό ακόμα και από πολλά εντομοαπωθητικά σπρέι του εμπορίου κατά των κουνουπιών!

Τι είναι ο δυόσμος;

δυόσμος φυτό
Εικόνες – φυτό δυόσμος

Είναι ένα είδος μέντας, αναφέρεται και με την ονομασία ηδύοσμος. Ένα Ριζωματώδες πολυετές φυτό που φτάνει σε ύψος τα 25 με 100 εκατοστά, το συναντάμε στην Ευρώπη και την Νοτιοδυτική Ασία. Έχει ωοειδή φύλλα με μήκος 5 με 10 εκατοστά και 1,5 με 3 εκατοστά πλάτος. Τα άνθη του έχουν μωβ ανοιχτό χρώμα και είναι μικρά σε μέγεθος.

Δυόσμος φαρμακευτική χρήση και ιδιότητες – Ωφέλη

Η χρήση του δυόσμου είναι απεριόριστη και βοηθάει σε πάρα πολλά θέματα υγείας! Μερικά από αυτά είναι:

Δυσπεπτικά προβλήματα, πόνος, δυσλιπιδαιμία, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, δυσλιπιδαιμία, κακή μνήμη, λοιμώξεις, κράμπες, αρθρίτιδα, χολή, σε καταστάσεις stress και άγχους, καρκινώματα. κ.α.

Δυόσμος καλλιέργεια

Ο δυόσμος μπορεί να φυτευτεί σε γλάστρα ή στο έδαφος. Η καλύτερη εποχή για να τον φυτεύσουμε είναι η άνοιξη και το φθινόπωρο. Δεν χρειάζεται πολύ ήλιο αφού μπορεί να αναπτυχθεί και σε ημισκιερό μέρος. Χρειάζεται αρκετό πότισμα, είναι από τα φυτά που θέλουν πολύ νερό!

Προσοχή: Οι ρίζες του δυόσμου απλώνουν πολύ, είναι εύκολο να “πνίξουν” άλλα γειτονικά φυτά πού έχουμε φυτεμένα στο χώμα.

Δυόσμος εικόνες – φώτο

δυόσμος εικόνες
Εικόνα δυόσμος
δυόσμος φωτογραφίες
Δυόσμος – φωτογραφίες

Αν σας άρεσε το άρθρο – δυόσμος κουνούπια – μάθετε για περισσότερα εντομοαπωθητικά φυτά που καταπολεμούν τα κουνούπια, για την μέντα, το βασιλικό, τη λεβάντα, κ.α.