‘Το δεντρολίβανο διώχνει κουνούπια, σκνίπες, μύγες και άλλα ανεπιθύμητα φτερωτά έντομα και παράσιτα.”

Δεντρολίβανο κουνούπια – Καταπολέμηση

Χάρη στην έντονη μυρωδιά ξύλου που διαθέτει καταπολεμά με φυσικό τρόπο τα ιπτάμενα ”βαμπίρ” που τρέφονται με το αίμα μας! Είναι από τα πιο δημοφιλή εντομοαπωθητικά φυτά στην Ελλάδα όπως και ο βασιλικός, η μέντα, η λεβάντα, ο δυόσμος.

Αναπτύσσεται εύκολα στη γλάστρα καθιστώντας το ιδανικό σαν εντομοαπωθητικό φυτό για το μπαλκόνι και τη βεράντα του σπιτιού μας. Αντέχει τη ζέστη αλλά και το κρύο μέχρι -10 βαθμούς Κελσίου. Είναι ανθεκτικό στους ανέμους και την παγωνιά. Προτιμά τα ξηρά – θερμά κλίματα αλλά είναι ένα φυτό κατάλληλο για όλες τις εποχές!

Το δεντρολίβανο το βρίσκουμε και σαν έλαιο να πωλείται στα περισσότερα φαρμακεία έτοιμο, χύμα σε μπουκαλάκι. Ο λόγος που το βρίσκουμε στο φαρμακείο της γειτονιάς μας είναι ότι χρησιμεύει και κατά της τριχόπτωσης. Έτσι δεν χρειάζεται να μπούμε στη διαδικασία να το κάνουμε εμείς έλαιο. Με λίγες σταγόνες από έλαιο δεντρολίβανου στα χέρια και στα πόδια μας έχουμε ένα εξαιρετικό φυσικό εντομοαπωθητικό για σκνίπες, μύγες και κουνούπια!

Tips και έξυπνες ιδέες για να διώξουμε τα κουνούπια

Κυκλοφορούν στην αγορά έτοιμα αρωματικά κεριά με αιθέρια έλαια από τα περισσότερα γνωστά εντομοαπωθητικά φυτά. Καίγοντας αυτά τα πανέμορφα χρωματιστά κεριά διώχνουμε τα κουνούπια δημιουργώντας μία υπέροχη ατμόσφαιρα στο σπίτι μας.

Αν δεν θέλουμε να αγοράσουμε ένα έτοιμο κερί μπορούμε να το φτιάξουμε οι ίδιοι εύκολα και χωρίς κόστος.

Πως να κατασκευάσουμε ένα κερί με δεντρολίβανο – Παίρνουμε ένα άδειο γυάλινο βάζο. Το γεμίζουμε με νερό και τοποθετούμε μέσα ένα κλαράκι από δενδρολίβανο. Ρίχνουμε 50 γραμμάρια έλαιο από το ίδιο αρωματικό φυτό. Στη συνέχεια βάζουμε ένα μικρό κεράκι ρεσό να επιπλέει στην επιφάνεια του νερού. Το ανάβουμε και έχουμε έτοιμο ένα μοναδικό εντομοαπωθητικό κερί!